Algemene Informatie Gevelstenen

Het gebruik van voegen

Het gebruiken van voegen kan verschillende effecten hebben op de gevelsteen. Voegen zijn er in verschillende kleuren en dit heeft dus ook invloed op de kleur van de gevelsteen. Het is niet dat de kleur veranderd maar de kleur komt anders tot zijn recht. Voegen zijn er vaak in de kleuren grijs, beige, wit en donkergrijs u kunt er zelfs ook voor kiezen om uw gevel voegloos te houden.

Handvorm techniek

De handvorm techniek is een proces dat veel wordt gebruik voor gevelstenen. De handvorm techniek zorgt voor een bezande gevelsteen met een nerf, dit geeft de steen een ambachtelijk uiterlijk. Vroeger werd deze techniek nog met de hand gedaan, hier komt de naam dan ook van weg. Tegenwoordig wordt dit gedaan met gebruik van machines.  

Wasserstrich techniek

Wasserstrich is een vormtechniek dat gebruikt wordt voor het vormen van onder andere gevelstenen. De naam is een verwijzing naar het gebruik van (verneveld) water. Een wasserstrich is een onbezande gevelsteen met een natuurlijke uitstraling.  

 

Eigen showtuin

Kom in onze showroom en beleef de sfeer die onze producten geven. Er is een ruim assortiment aan dakpannen, gevelstenen en sierbestrating. 

Groot assortiment

Wij hebben een ruim assortiment met gerenommeerde merken in de markt voor zowel dakpannen, gevelstenen en sierbestrating. 

Advies op maat

Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze en geven u altijd advies op maat! 

download (77)
download (60)

Strengpers

De strengpers is een machine die in de negentiende eeuw is uitgevonden. In de loop der tijd is de strengpers uitgegroeid tot één van de snelste machines om bakstenen mee te vormen. De strengpers heeft zijn naam te danken aan de steng klei die uit de pers komt tijdens de productie.  

download (80)

Waalformaat

Dit is de meest gebruikte afmeting in Nederland. Afmeting van deze gevelsteen: 210 x 100 x 50 mm

Dikformaat

Dit is een dikkere gevelsteen die zowel in Nederland als Duitsland veel wordt gebruikt. Afmeting van deze gevelsteen: 210 x 100 x 65 mm

Hilversums formaat

Dit is een dunnere en iets langere gevelsteen. Afmeting van deze gevelsteen: 240 x 100 x 40 mm

Het Cradle-to-Cradle principe

Het Cradle-to-Cradle principe

Het cradle-to-cradle principe bestaat sinds 2005 en is een milieulabel. Het cradle-to-cradle principe is een duurzame kringloop van materialen. Tijdens deze materiaalkringloop gaat niks verloren en dat is dan ook het concept van cradle-to-cradle. 

96AH
17B (2)
35AH
157AH
26AH

Lookbook

Doe inspiratie op

Advies op maat

Kunnen wij u misschien helpen?

Er is veel keuze en soms werken bepaalde producten juist wel/niet samen. Wij hebben de kennis in huis om u hierbij te helpen!

Maak een afspraak