Speciaal voor architecten

Architect?

Regelmatig krijgen wij bezoek van of worden wij benaderd door verschillende architecten. Of er worden eindgebruikers door de architect naar ons en naar onze showrooms doorgestuurd.

Dit omdat wij van het Steenhuys, als onafhankelijk specialist in gevelstenen en dakpannen, u graag in een gemoedelijke, sfeervolle omgeving adviseren en begeleiden in het maken van de juiste keuze.

Wij verkopen geen bakstenen, wij verkopen een gevelaanzicht

Wij verkopen geen bakstenen, wij verkopen een gevelaanzicht

Een gevelsteen, of een baksteen bepaalt voor een enorm groot deel het aanzicht van een pand. Of dit nu een woonhuis, een bedrijfspand of een bijgebouw is. De gekozen steen zou hier in bijdragen.

Natuurlijk is het niet alleen de gevelsteen die het aanzicht bepaalt. Maar de gevelsteen speelt samen met het gekozen metselverband wel een hele belangrijke rol. Uiteraard speelt het type dakbedekking, de gekozen materialen voor kozijnen, boeidelen etc. hierin ook mee.

Omdat de gevelsteen bij de bouw van een pand slechts één keer gekozen kan worden, geven wij u graag het juiste advies op maat!

Waarom advies in één van onze showrooms?

Uiteraard is een gevelsteen net als heel veel andere producten eenvoudig vanuit een catalogus of vanaf een website te bestellen. En toch nodigen wij u graag uit in onze showroom in Gramsbergen of in onze showroom in Groningen om u daar te adviseren en te begeleiden in het maken van de juiste keuze.

Zoals eerder benoemd is de gekozen gevelsteen enorm belangrijk voor het gevelbeeld. Als u gevelstenen bestelt uit een catalogus of online gevelstenen bestelt, heeft u niet de mogelijkheid om de steen in handen te hebben, de structuur te voelen en misschien nog wel belangrijker, de steen in daglicht en de lichtinval op de steen vanuit verschillende hoeken te zien.

Gevelstenen en metselverbanden

Gevelstenen en metselverbanden

Naast de gevelstenen hebben wij ook verschillende voorbeelden van metselverbanden en kunnen we u desgewenst adviseren welke metselverbanden het beste passen bij welke stenen.

Ook kunnen wij van het Steenhuys, u een stuk advies geven met betrekking tot de grondstoffen en het bakproces van de verschillende gevelstenen. Wilt u voorkomen dat u een witte waas krijgt over de gevel, zoekt u een steen die kleurvast is of zoekt u een specifieke baksteen die voorbereid is op toekomstbestendig en circulair bouwen? Dan bent u bij de specialisten van het Steenhuys helemaal aan het juiste adres.

Bekijk hier direct ons uitgebreide assortiment gevelstenen

Advies op maat

Kunnen wij u misschien helpen?

Er is veel keuze en soms werken bepaalde producten juist wel/niet samen. Wij hebben de kennis in huis om u hierbij te helpen!

Maak een afspraak